Следвайте Гласове в България и Унгария споделят убеждението, че решението на

...
Следвайте Гласове в България и Унгария споделят убеждението, че решението на
Коментари Харесай

Радев: Според България и Унгария мирът в Украйна няма да дойде с повече оръжия, а с повече воля, диалог и дипломация

Следвайте " Гласове " в 
България и Унгария споделят убеждението, че решението на спора в Украйна няма да пристигна с повече оръжия, а с повече воля, разговор и дипломатически старания за деескалация и преустановяване на бойните дейности. Това сподели президентът Румен Радев след срещата си с унгарския президент Каталин Новак, която е на посещаване у нас. 

Споделяме нашата обща паника от развиването на средата за сигурност в подтекста на войната в Украйна, от която нашите две страни са директно наранени, освен като географска непосредственост, само че и като съществуване на обилни общности – маджарски и български, в Украйна, съобщи Радев и добави: В нашата поддръжка, която е безусловна към справедливата война на украинския народ, в нашето общо наказание на експанзията на Кремъл, не можем да пропуснем и нашето безпокойствие от ескалацията на спора и от растящите опасности пред нашите страни.

Според Радев спорът от ден на ден ще се разраства като световен стопански конфликт, а неговата ескалация води до застрашаване на сигурността на цяла Европа. Този спор се трансформира във война на безсилие освен за воюващите страни – Русия и Украйна, само че и във война на безсилие за Европа, за нашите стопански системи, за нашите обществени системи, съобщи българският държавен глава.
Той уточни, че е извънредно значимо да се работи дружно, с цел да се подсигуряват сигурност и надеждност на източниците и на маршрутите за снабдяване на енергоресурси. 

 

Относно Западните Балкани президентът означи, че е значима ролята на Европейски Съюз и ограниченията, които ще се вземат, с цел да се подсигурява оправянето на страните от Западните Балкани с отрицателните резултати от рецесиите и от войната в Украйна. Това би трябвало да става при изискване, че тези страни следват прецизно поетите задължения, основани на придържане към европейските полезности и правилата на добросъседство и съдействие, изясни той. 

Източници: Българска телеграфна агенция, dnes.dir.bg
 
 
 
 
 
02 Фев 2023128502 Фев 202312602 Фев 202348402 Фев 202317502 Фев 2023162702 Фев 20231026КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023336611 Яну 2023208728 Яну 2023253626 Яну 2023485
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР